alle notities

februari 2017

Omslagbeeld Verkenning WRR “Voor de zekerheid”

“Voor de zekerheid” (ondertitel: "de toekomst van flexibel werkenden en de moderne organisatie van arbeid") is een stimulerende en interessante verkenning van wetenschappers over de toekomst van werk, een uitgave van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Steeds meer mensen werken met een tijdelijk contract en het aantal zelfstandigen is sterk toegenomen. De organisatie van het werk verandert en het is bijvoorbeeld de vraag of de flexibilisering niet te ver doorschiet.

In het boek vind je bijdragen die inspirerend zijn en mooie aanknopingspunten geven voor oplossingen. Dat maakt het heel fijn en leuk om hiervoor een beeld te ontwerpen!

Zekerheid en onzekerheid, los-vaste-arbeidsmarkt, flexibiliteit, menselijke maat in een beeld samenpakken - dat is in de kern wat het beeld op dit omslag weergeeft.

Aansluitend hierop is een serie presentatie dia's uitgewerkt voor de WRR, waarvan hier een impressie:

Robot de baas

Ruim een jaar eerder (december 2015) verscheen een eerdere verkenning ook met onderzoek in het kader van de toekomst van werk over robots. Ook actueel en erg interessant. De titel “De robot de baas. De toekomst van werk in het tweede machinetijdperk”. Het beeld voor dat omslag is ook ontworpen door Ministry of Data.

Verkenning van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR):
Voor de zekerheid
De toekomst van flexibel werkenden en de moderne organisatie van arbeid
door Monique Kremer, Robert Went en André Knottnerus (red.)

Deze Verkenning is te downloaden op de website van de WRR.

e-mail nieuwsbrief ontvangen?

Bedankt! We hebben je gegevens ontvangen!
Oei! Er is iets mis gegaan tijdens het versturen...

alle notities