alle notities

maart 2017

Intranet Monitor: ontwikkelingen en trends in beeld

Entopic presenteert in hun Intranet Monitor de resultaten van het onderzoek naar het gebruik, de waardering en de toekomstplannen rond intranet binnen Nederlandse organisaties. Ruim 400 vooral grotere organisaties deden mee aan dit onderzoek.

De Intranet Monitor is een overzichtelijk boekje dat nu voor de zevende keer verschijnt. Het mooie van dit onderzoek is dat er een duidelijk beeld ontstaat wat belangrijke issues zijn bij de ontwikkeling van de interne communicatie via intranet. Op basis van dit onderzoek zijn een aantal opvallende conclusies over markttrends en ontwikkelingen te trekken.

De makers nemen de ontwikkelingen van de afgelopen jaren mee in het onderzoek. Aandacht voor nieuwe ontwikkelingen is er ook, zoals voor online samenwerken, personalisatie en trends als artificial intelligence, chatbots en virtual/augmented reality.

Intranet monitor

Intranet monitor

Intranet monitor

Intranet monitor

Ministry of Data heeft de vormgeving voor zijn rekening genomen. De inhoud bestaat uit veel tabellen die in de vormgeving door combinatie met diagrammen goed lees- en scanbaar zijn. De hiërarchie van de verschillende elementen valt zo goed op z'n plek. De keuze van de typografie maakt het boekje prettig leesbaar. Gecombineerd met een kleurrijk en speels omslag is het een mooi boekje geworden.

De resultaten van de zes voorgaande onderzoeken zijn inmiddels door veel Nederlandse organisaties gebruikt bij het vormgeven en inrichten van hun intranet. Deze nieuwe versie kan die lijn doortrekken.

e-mail nieuwsbrief ontvangen?

Bedankt! We hebben je gegevens ontvangen!
Oei! Er is iets mis gegaan tijdens het versturen...

alle notities