alle notities

Mijn verzoek

april 2017

Steun de TeamUp Tour voor gevluchte oorlogskinderen!

In mei neemt Richard deel aan de TeamUp Tour, een driedaagse wielertour met etappes van ruim 200 km langs een aantal asielzoekerscentra waar War Child het TeamUp programma draait. “In deze tijd met oorlog, terreur en ontwrichting, vind ik wat War Child doet voor gevluchte kinderen geweldig. Het spreekt me erg aan dat ze juist voor kinderen in de asielzoekerscentra activiteiten opzetten, waardoor kinderen even zichzelf kunnen zijn”, zegt Richard. “Daarom doe ik mee met de TeamUp Tour. Met een groep renners vragen we jullie support!”

TeamUp van War Child

Kinderen die uit een oorlogssituatie komen hebben een grote behoefte aan ontspanning, regelmaat en stabiliteit. Juist voor deze kinderen, deze vluchtelingen die nog een heel leven voor zich hebben. Hun sociaal-emotionele behoeften worden makkelijk over het hoofd gezien. War Child (samen met UNICEF en Save the Children) ontwikkelde een programma - TeamUP - voor de gevluchte kinderen in Nederland.

War Child: ”Het gezamenlijke project ‘TeamUp’ biedt gevluchte kinderen recreatieve activiteiten zoals sport, spel en dans. Alle activiteiten hebben een dieperliggend doel en vinden plaats op vaste tijdstippen in de week. Hierdoor hebben kinderen houvast en kunnen ze altijd naar iets uitkijken. Ze leren om vrienden te maken en om volwassenen te vertrouwen. Zo kunnen kinderen hun nare ervaringen een plek geven en weer even kind zijn. Noodzakelijk om zich weer veilig te voelen.”

Cycling for War Child in de ‘Team UP Tour’

Voor dit project zetten een aantal renners van wielervereniging Gaul! zich in. Ze rijden begin mei in drie monsteretappes van ruim 200km langs een aantal opvanglocaties. Richard: “Ik vraag jullie steun! Al jullie financiële steun is bestemd voor dit project van War Child. Sponsor mij door je toezegging!’

Alle details van de TeamUp Tour in het kort

De TeamUp Tour gaat in drie dagetappes van ruim 200km langs een aantal plekken waar War Child het TeamUp programma draait. De start is op 12 mei in Sweikhuizen (Limburg) en we rijden de eerste etappe via Tilburg (Noord-Brabant) en Overberg (Utrecht) naar Amerongen (Utrecht). Op 13 mei gaat tweede etappe gaat van Amerongen naar Ter Apel (Groningen). De laatste etappe op 14 mei is van Ter Apel naar Amsterdam waar War Child is gevestigd.

We rijden met een groep van ongeveer 25 leden van wielervereniging Gaul! Voor de ondersteuning is een volgauto met enthousiaste vrijwilligers geregeld. We overnachten in hallen/tenten op luchtbed met de slaapzak.

Oproep: steun de TeamUp Tour en doe hier je financiële toezegging. Om je een idee te geven: Voor € 100 krijgt één kind een jaar begeleiding dus iedere bijdrage, groot of klein is welkom! Alvast erg bedankt.

Ja, ik wil de Team Up Tour actie van Richard steunen en zeg mijn financiële bijdrage hier toe.

Zeer bedankt! We hebben de toezegging ontvangen!
Oei! Er is iets mis gegaan tijdens het versturen...

Deel!

Als je wil kun je deze pagina ook delen op je Facebook pagina, op je Twitter tijdlijn of per e-mail! Deel hier deze pagina:

Richard zal zijn ervaringen in de Tour in ieder geval met jullie delen.

Meer info

Over TeamUP valt veel meer te vertellen, bijvoorbeeld hoeveel plezier kinderen beleven aan het werk van War Child. Kijk voor meer informatie op de website van War Child.

Foto bovenaan: Richard in de eerste etappe van de Trans-Schwarzwald, mountainbike marathon wedstrijd in het Zwarte Woud, Duitsland (2013).

e-mail nieuwsbrief ontvangen?

Bedankt! We hebben je gegevens ontvangen!
Oei! Er is iets mis gegaan tijdens het versturen...

alle notities