alle notities

januari 2018

fffact: visual correlation exploration

De nieuwe startup fffact ontwikkelt nieuw platform met datavisualisaties. Door meaningful research is het mogelijk om visueel verborgen informatie in data te vinden in dit platform. Deze data kun je vanuit verschillende perspectieven visualiseren, met diverse datavisualisaties onderzoeken op correlaties.

Uitgangspunt is het visueel onderzoek: “Data visualization is key in gaining an understanding of large, complex data sets by exploiting the human visual system.” – University of Groningen (EuroVis 2016).

Meaningful research is in de ontwikkeling van het platform nauw verbonden met interactive storytelling. Omdat storytelling onderdeel uitmaakt van het platform, is het mogelijk om het verhaal van de data visueel en toegankelijk te presenteren. Daar is grote behoefte aan: in onze praktijk komen we vaak tegen dat organisaties, beleidsmakers zoeken naar effectieve manieren om te laten zien welk verhaal er in hun data zit. De kunst is om op een creatieve en communicatieve manier een mooi grafisch en interactieve presentatie te maken.

Dit platform is nog vol in ontwikkeling. Op de voorlopige website van fffact kun je meer informatie vinden.

Ministry of Data is mede initiator van fffact.

e-mail nieuwsbrief ontvangen?

Bedankt! We hebben je gegevens ontvangen!
Oei! Er is iets mis gegaan tijdens het versturen...

alle notities